Kanat kızartma
Keskin bir bıçak yardımıyla, kanatların etlerini yukarıya doğru toplayın, top şekli verin. Hazırladığınız etleri, mısırunuyla kaplayıp, önce çırpılmış yumurta akına, daha sonra ekmek kırığına batırın. Derin yağda, kanatlar pembeleşinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Sıcak servis yapın. Not: Arzu ederseniz yoğurt, mayonez ve mısırla servis yapabilirsiniz. Bu tarifi piliç pirzola kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik) * 12 adet piliç kanat (kök tarafı) * 4 çorba kaşığı mısırunu * 2 adet yumurtanın beyazı (çırpılmış) * 1,5 su bardağı bayat ekmek kırığı * Sıvıyağ (kızartmak için)
|