Havuçlu ekmek
Un, toz şeker, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurta, yağ ve sütü çırpın. Unlu karışıma katıp, iyice karıştırın. Havuç ve cevizleri ilave edin. Hamuru 11x25 cm'lik kalıba döküp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Güzel dilimlenmesi ve tadının daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3,5 su bardağı un * Yarım su bardağı tozşeker * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 tatlı kaşığı karbonat * 1 tatlı kaşığı tarçın * Yarım tatlı kaşığı tuz * 3 adet yumurta (çırpılmış) * Yarım su bardağı sıvıyağ * 2/3 su bardağı süt * 2 su bardağı havuç (rendelenmiş) * Yarım su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
|