Havuçlu beze
Yumurta beyazlarını, kar gibi olup, koyulaşana kadar mikserle çırpın. Şeker ve limon suyunu her eklediğinizde şeker eriyinceye kadar çırparak, yavaş yavaş katın. Rendelediğiniz havuçları sıkarak suyunu iyice çıkartın ve beze karışımına katın. Karışımı ıslatılmış çorba kaşığı ile, yine ıslatılmış yağlı kağıt kaplanmış bir fırın tepsisine 4'er cm. aralıklarla 3 cm. çapında daireler şeklinde koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirip, fırından çıkartın. Her bir bezenin yarısını, eritilmiş çikolataya batırıp, yağlı kağıt ile kaplanmış bir tepsiye dizin. Çikolata katılaşınca servis yapın.
MALZEMELER (50 adet) * 1 adet havuç (ince rendelenmiş) * 2 adet yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında) * 175 gram tozşeker * 1 tatlı kaşığı limon suyu * 100 gram bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
|