|
|
Lezzet Güneşi
Enginarlı hindi Etleri ikiye kesin. Kaynar suya soğan ve etleri ilave edin. Malzemenin üzerini bir tabak ile örtün, tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin. Havuç, patates ve enginarı ilave edip, 15 dakika daha pişirin. Isıtılmış zeytinyağına unu katıp, karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Yumurta sarısı, krema ve muskatı çırpın, yavaş yavaş akıtarak ve hızlı karıştırarak kavrulmuş sıcak una katın. Kaynatmadan ateşten alın. Hazırlanan kremalı sıcak sosu enginarlı malzemenin üzerine yayın. En üste peynir serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 tabak hindi kalça kuşbaşı * 600 ml. su (kaynar) * 1 adet küçük soğan (ince kıyılmış) * 2 adet havuç (küçük küp doğranmış) * 1 adet patates (küçük küp doğranmış) * 6 adet çanak enginar (konserve, 4'e bölünmüş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 1 adet yumurta sarısı * 200 ml. krema * 1 çay kaşığı muskat * 6 çorba kaşığı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
|