Baklagiller et değerinde
İşte vücudumuzu kışa hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalardan birkaçı. Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli anlatıyor: Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinin başında kuru baklagiller geliyor. Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek gibi kuru baklagiller iyi birer protein kaynağı. Bu nedenle, yemeklerimize lezzet vermek ve besleyici değerini artırmak için eklediğimiz et veya kıymaya gerek kalmaz. Eti, protein yönünden fakir olan sebzelerle birlikte tüketmekte fayda var. Kış mevsiminin risklerinden biri olan gripten korunmak için bol C vitamini almak gerekiyor. Limon, portakal gibi turunçgillerde bol C vitamini bulunur. Ancak; özellikle kuşburnunda, kırmızı ve yeşil sivri biberde, kivide, maydanoz ve rokada bulunan C vitamini miktarı, portakal, mandalina ve limonda bulunan C vitamini miktarından daha fazla. Kış aylarında salata da öğle ve akşam yemeklerimizin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olmalıdır. Özellikle fazla kilo problemi olan kişiler için ton balığı ile hazırlanan domates salatası, akşam öğününe uygun, ideal bir yiyecektir.
|