Kış mönüsünde neler olmalı?
Taylan Kümeli, sonbahar ve kış mevsimiyle birlikte sofralarımızda ve yaşam pratiğimizde yerini almasından fayda göreceğimiz beslenme biçimine dair şu tüyoları veriyor:
Kahvaltı Yazın sabah kahvaltısıyla; meyve, peynir, yoğurt yenirken, kışın; esmer ekmek, peynir, domates, müsli (süt ve kurutulmuş meyveler), buğday gevreği, yumurtadan yapılan çeşitli sebzeli omletler, beyaz peynir kızartması, kepekli unla yapılan peynirli kurabiyeler, kurutulmuş meyve ile yapılan tatlı cooki'ler yenebilir.
Ara öğün Ara öğünlerde, yazın genellikle meyve, kışın; kestane, yağsız tuzlu patlamış mısır, evde yapılmış kepekli kurabiyeler, fırınlanmış ve içine hafif muhallebiler doldurulmuş elma ve armut tatlıları yenebilir. Kış meyveleri olarak ise; portakal, mandalina, düşük kalorili olduğu için greyfurt suyu tercih edilebilir.
Öğle Can kurtaran çorbalar, kişinin sosyal hayatına ve yapısına göre değiştirilebilecek kepekli sandviçler (peynir ve sebzeli), kurutulmuş sebzelerden yapılan dolmalar, simit-ayran (yanında mutlaka peynir veya ayran ile birlikte) greyfurt suyu, bol su, evde yapılmış buzlu çay, limonata tercih edilebilir.
İkindi Eğer güzel bir öğle yemeği yediyseniz, bu öğünde açlık hissedilmez.
Akşam Tok başlamak için hafif aperatifler seçebiliriz. Örneğin; evde yapılmış meyveli yoğurt, muz, incir, üzüm ve kavun dışındaki tüm meyveler.
|