Vişne güzeli
Tereyağı, vanilya ve pudraşekerini yumuşak bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta ve sütü çırparak ilave edin. Badem, kekun, un ve muskatı ilave edip, iyice karıştırın. Unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşene kadar yoğurun, iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve 5 cm uzunluğunda rulolar hazırlayın. Her bir rulonun üzerini bastırarak boydan boya çukurlaştırıp, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Vişne reçelini robottan geçirin, fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine birer tatlı kaşığı döküp, ılık servis yapın.
MALZEMELER (40 adet) * 250 gram tereyağı * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 su bardağı pudraşekeri * 1 adet yumurta * 1 çay bardağı süt * 1 su bardağı badem (beyazlatılmış, kavrulmuş, ince doğranmış) * 2,5 su bardağı kekun (elenmiş) * 4 su bardağı un (elenmiş) * 1 çay kaşığı muskat (toz) * 1 su bardağı vişne reçeli
|