|
|
Lezzet Güneşi
Peynirli burgu Unları ve tuzu bir kaba eleyip, tereyağını parmak uçlarınızla yedirerek ilave edin. Peyniri katıp, karıştırın. Yumurta sarısı ve malzemeleri toplamaya yetecek kadar su katın. Unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşene kadar yoğurup, üzerini kapatın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru 2 adet streçin arasına koyup, 3 mm kalınlığında bir dikdörtgen şeklinde açın. 1x10 cm ebatlarında parçalara kesip, parçaları burun. Hazırladığınız çubukları, yağlanmış fırın tepsisine 2'şer cm aralıklarla dizip, üzerlerine toz kırmızıbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce 5 dakika bekleyip, ılık servis yapın. Not: Değişik bir tat için kaşar peyniri yerine rokfor peynirini de deneyebilirsiniz.
MALZEMELER (50 adet) * 2 su bardağı un (elenmiş) * 1 çorba kaşığı kekun (elenmiş) * Yarım tatlı kaşığı tuz * 60 gram tereyağı * 250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 adet yumurtanın sarısı * 3 tatlı kaşığı su (yaklaşık olarak) * Tatlı toz kırmızıbiber (üzerine serpmek için)
|