|
Fıstıklı kabak burger
Kabakları sıkıp, sularını iyice çıkartın. Kabak, yerfıstığı, yumurta, maydanoz, pirinç ve ekmek kırığını karıştırın. Hazırladığınız karışımdan 6 adet burger hazırlayın, her iki yüzlerini una batırıp, fazla unları silkeleyin ve kızgın yağda her iki tarafını pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6kişilik) * 2 adet kabak (rendelenmiş) * 75 gram yerfıstığı (kavrulmuş, ince doğranmış) * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış) * 100 gram esmer pirinç (haşlanmış) * 50 gram bayat ekmek kırığı * 3 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı bitkisel yağ
|