|
|
Haftanın Önerisi Ve Bir Tarif
Kahvaltı: 1 ince dilim karpuz veya kavun 1 karper kadar peynir 6 adet zeytin 1 ince dilim buğday ekmeği Maydanoz, nane, domates, salatalık, tatlı kırmızı biber.
Öğle: 1 tabak patlıcan salatası* 1 ince dilim buğday ekmeği 1 su bardağı ayran Az yağlı mevsime uygun salata
İkindi: Tercihinize göre bir adet, bir kase veya bir dilim meyve
Akşam: 1 adet yumurta ve 1 tatlı kaşığı yağ koyarak hazırlayacağınız, bol sebze ilave edilmiş ve baharatla tatlandırılmış menemen 1 su bardağı ayran 1 ince dilim buğday ekmeği Az yağlı salata
Ara: 1 adet veya 1 kase veya 1 dilim meyve
* 6 kişilik patlıcan salatasının hazırlanışı: 4 adet patlıcanı yıkayın. Közde, ocak üzerinde veya fırında pişirin, temizleyin. Ayrı bir kapta çatalla ezin. Ayrı bir kaba bir adet soğan, 4 adet yeşil biber ile 4 adet domatesi doğrayın. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım tatlı kaşığı iyotlu tuz ekleyin. Karışımı patlıcanların üzerine dökün. Kıyılmış nane ve maydanoz ile servis yapın. Bu salatanın bir porsiyonunda 0 kolesterol, 75 kalori ve 2 gram yağ bulunur.
|