|
Soğan yahnisi
Zeytinyağının yarısını ısıtıp etleri ilave edin, karıştırarak 15 dakika soteleyin. Salçaya karıştırarak 5 çorba kaşığı su ilave edin. Salçalı su ve kalan suyu etlerin üzerine gezdirin. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın, soğanları ilave edip, soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika tavayı sallayarak soteleyin. Soğanları da etlere katıp, orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Tuz ve pul kırmızıbiberi ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Pilav ya da patates püresi ile servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg kemikli parça et * 85 ml zeytinyağı * 1 çorba kaşığı salça * 500 ml su (kaynar) * 1 kg arpacık soğan * Tuz, pul kırmızıbiber
|