|
|
|
|
|
|
Balık restoranlarında İstanbul'un top 10'u
İstanbul'da yüzlerce balık restoranı var. Çoğu Boğaz'ın kıyısında, çok lüks ve pahalı. Ama bütün bunlar bir balık restoranının iyi olması için yeterli değil. Balık taze ve lezzetli, servis de güler yüzlü olmazsa olmaz. İşte bu kriterlere sahip İstanbul'un 10 en iyi balık restoranı.
1-Kuruçeşme Park Fora 12 yıldır Kuruçeşme'deki yeşil parkın içinde, Boğaz'ın hemen dibinde hizmet veren Park Fora, bu sezonun en beğenilen restoranlarından biri. "Mesleğe başladığımda komi bile değildim, Tarabya'daki tavernalarda masalara buz ve ekmek bırakırdım" diyen Ali Rıza Yılmaz'ın ortağı olduğu Park Fora, büyük bir profesyonellikle yönetiliyor. En titiz müşterilerin burayı tercih etmesini Yılmaz şöyle açıklıyor: "Bizi özel kılan yeni tatlarımız, servis ve yemekteki kalitemiz, elbette standartımız."
2- Rumeli Hisarı İskele Rumelihisarı'nda 1991 yılından bu yana hizmet veren İskele Restoran, İstanbullular'ın en sevdiği balık restoranlarından. İskele'nin genç müdürü Bulut Pekgöz mekânın özeliklerini şu şekilde anlattı: "Bizi en özel kılan şey hizmet. Hizmeti mükemmel bir şekilde veriyoruz. Bizde farklı yemekler bulunur. Bu yemekleri de iyi bir şekilde sunduğumuzda ortaya kalite çıkıyor. Örneğin; buradaki patlıcan salatasını başka bir yerde yemeniz imkansız. Manzaranın da çok büyük önemi var tabii ki." Mekânın en beğenilen yemeği; 'tuzda levrek'. Levrek buğulama, kılıç şiş, lagos şiş, mekanın diğer favori yemekleri arasında sayılabilir.
3- Tarabya Kıyı Sosyetenin yoğun ilgi gösterdiği Tarabya Kıyı, aynı zamanda Türkiye'nin en temiz ve en hijyenik koşullarda çalışan restoranlarından biri. Yemekleri mükemmel. Tek dezavantajı; yola çok yakın ve bu nedenle gürültülü olması. Geri kalan her şey çok güzel. Sahibi Yorgi de çok içten ve güleryüzlü. Hülya Avşar, Cavit Çağlar, Ajda Pekkan, Tansu Çiller, Gülben Ergen gibi simaların da gözdesi olan restoranda balık ve deniz mahsülleri üzerine her çeşit yemek ve meze bulunuyor.
4-Tarabya Le Pecheur İstanbul'un en güzel manzaralı restoranı olarak gösterilen Le Pecheur, aynı zamanda da en büyük balık restoranı. Tam bin 600 kişiyi ağırlayabiliyor. Fransızca'da balıkçı anlamına gelen Le Pecheur'un yemeklerinde İspanyol mutfağı hakim. Le Pechuer'u Azmi Biberoğlu yönetiyor.
5-Arnavutköy Balıkçı Hasan Hasan Azderoğlu'nun bir yıl önce açtığı Balıkçı Hasan, farklı bir tarz uyguluyor. Restoranda Girit mutfağı hakim. Arnavutköy'de Boğaz'a hakim manzarası, kaliteli hizmeti, güleryüzlü personeli, Balıkçı Hasan'ı kısa sürede İstanbul'un en iyi balıkçıları arasına soktu.
6- Kuzguncuk İsmet Baba Temizlik, kalite, hizmet, her şey mevcut İsmet Baba'da. Üstüne üstlük çok da ucuz. Her kesimden insanın tercih ettiği restoranda olmayan deniz ürünü, olmayan meze, olmayan balık çeşidi yok.
7- Çatana Bostancı sahilinde dört yıldır hizmet veriyor. Hasan Gürpınar'ın sahibi olduğu Çatana'nın mönüsü gerçekten dikkate değer... Levrek beyti, akya, balık pizza, balık pastırması ve tereyağ dondurması gibi yemek, meze ve tatlılar Çatana'ya özgü lezzetleri oluşturuyor.
8- Giritli Sultanahmet sahilindeki Giritli Restoran, deniz ürünleri ve mezeleriyle ünlü. Adından da anlaşılacağı gibi Girit'e özgü yemek ve mezelerin sunulduğu restoran, Ege mutfağını seven ve deniz mahsülleri tutkunlarının değişmez adresi.
9- Papalina Ataköy Marina'nın içinde bir yıl önce açılan Papalina, adını Ayvalık'tan çıkan küçük ama leziz mi leziz bir balıktan alıyor. Bu balık İstanbul'da sadece bu restoranda bulunuyor.
10- Cibalikapı Salaş balıkçıları sevenlerin gözdesi bir mekân daha, Cibalikapı. Adından da anlaşılacağı gibi, adını bulunduğu tarihi Cibalıkapı semtinden alan restoranda, aşçılar balıklar üzerinde harikalar yaratıyor. Düğmeli ahtapotu ve kalkanı çok meşhur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|