kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

MUTFAKTA Lezzet Güneşi

Patatesli sarma
Unun ortasını havuz gibi açın. Zeytinyağı, tereyağı, yoğurt, sirke ve tuzu katıp una iyice yedirin. Düz ve unlu bir yüzeyde ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar 10 dakika yoğurun ve üzerini bir mutfak havlusu ile örterek 15 dakika dinlendirin. Patates, peynir, maydanoz ve pul kırmızıbiberi iyice karıştırın. Hamuru iki parçaya kesin. Unlu bir yüzeyde merdane ile 30 cm çapında açın. Bir ucuna hazırladığınız harcı yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru ve kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 4 cm. kalınlığında verev dilimler şeklinde kesip, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Ayırdığınız zeytinyağı ile yumurta sarısını çırpıp, hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

MALZEMELER (14 dilim)
* 3,5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı (bir çorba kaşığı ayrılmış)
* 70 gram tereyağı (eritilmiş)
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 adet patates (haşlanmış, ezilmiş)
* 100 gram beyaz peynir (ufalanmış)
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 yumurta sarısı

Kakaolu yoğurt tatlısı
Şerbeti hazırlamak için şekere suyu ilave edip, 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Tereyağı, irmik, un, kabartma tozu, yoğurt, limon kabuğu, limon suyu ve kakaoyu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış 30 cm. çapında bir fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuttuğunuz şerbeti döküp, bir gece dinlendirin. Hindistancevizi serpip, servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* 250 gram tereyağı (eritilmiş)
* 2 su bardağı irmik
* 1 su bardağı un
* 1,5 çorba kaşığı kabartma tozu
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 adet limon suyu
* 2 çorba kaşığı kakao
* 2 çorba kaşığı hindistancevizi
Şerbeti:
*
3,5 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 1 adet limonun suyu

PÜF NOKTASI
* Peynir genellikle buzdolabında saklanır. Peynir, buzdolabında önce yağlı kağıda veya streç filme daha sonra da alüminyum folyoya sararak saklanmalı.

* Beyaz peynirinizi çok uzun süre kullanmak istiyorsanız, zeytinyağı dolu bir kabın içinde saklayabilirsiniz.

* Açılmış krem peynirler buzdolabında iki hafta, sert peynirler (kaşar, çerkez) 3-4 hafta saklanabilir.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi Lezzet   / 17-08-2004
 Vişneli irmik   / 16-08-2004
 Yaprak kurabiye   / 15-08-2004
 Kolay bisküvi   / 14-08-2004
 Asma yapraklı bıldırcın   / 13-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-08-2004
 Akdeniz payı   / 10-08-2004
 MUTFAKTA Lezzet Güneşi   / 09-08-2004
 Domates soslu pirzola   / 08-08-2004
HAKAN & UTKU
Televole'nin 10. yaşgünü partisinden...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi Lezzet
Kolay etimek tatlısı...
Fanatik aşığın özgüveni eksik.
Fanatik aşığın özgüveni eksik.
Aşık olunan kişiye bağımlılığı uzmanlar 'her tür olumsuz koşula...
Kalorisi az demeyin Light diye çok yemeyin
Kalorisi az demeyin Light diye çok yemeyin
Çünkü uzmanlar ısrarla uyarıyor: Light ürünler beslenme alışkanlığını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.