|
|
Domates soslu pirzola
Ekmeğin kabuklarını çıkartıp, iri doğrayın. Ekmek, 4 diş sarmısak, kırmızıbiber, mercanköşk ve karabiberi ince doğranıncaya kadar robottan geçirin. Pirzolaları una bulayıp, sallayarak fazla unları dökün. Hardal ve sütü karıştırıp, fırça ile etlere sürün. Etleri ekmekli karışıma bulayıp, üzerlerini kapatın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Zeytinyağını ısıtıp, soğan ve kalan sarmısağı soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika karıştırarak soteleyin. Domates, salça, su ve mercanköşkü karıştırarak ilave edip, kapağı açık olarak karışım koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Isıtılmış zeytinyağında, etlerin her iki tarafını pişirip, kağıt havlu üzerine çıkartın. Etleri, domatesli sos ve yeşil püre ile birlikte servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 12 adet pirzola * 9 dilim bayat ekmek * 6 diş sarmısak (iri doğranmış) * 3 adet küçük boy taze kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı taze mercanköşk yaprağı * 2 tatlı kaşığı karabiber * 1 çorba kaşığı un * 1 çay bardağı süt * 2 çorba kaşığı tane hardal * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet soğan (dilimlenmiş) * 400 gram domates (küp doğranmış) * 2 çorba kaşığı domates salçası * 1,5 su bardağı su * 2 çorba kaşığı taze mercanköşk (doğranmış) (ekstra) * 1 çay bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
|