Çok özel bir mutfak
Hatay ya da Antakya denilince çoğu insanın aklına zengin mutfağı gelir. Arap, Türk ve Fransız etkisindeki bu mutfağın başlıca yemekleri oruk (içli köfte), ekşi aşı (veya yoğurt aşı), çiğ köfte, kaytaz böreği (bir çeşit kıymalı börek), katıklı ekmek, şişbörek, sarmaiçi (kısır), aşşur (bir çeşit keşkek) ve tepsi kebabıdır. Ve elbette künefe... Bilmeyenler için söyleyelim; künefe içine taze peynir konan, üzerine tereyağı sürülen ve fırında "nar gibi kızartılan" tel kadayıftır. Bu yemekleri tarihi bir mekanda tatmak isterseniz size bir önerimiz var: Antakya Evi Restoran (Antioch House). Mehmet Ali Solak'ın sahip olduğu restoran, adından anlaşılacağı gibi eski bir Antakya evi. Solak, bin bir emek vererek restore ettirdiği bu yerin içinde aydınlık bir atmosfer yaratmayı başarmış. Aynı zamanda, ulusal bir yayın organının Antakya muhabirliğini yürüten Solak, "Güney Rüzgarı" adıyla bir dergi çıkarıyor.
|