|
|
Gazpacho
Domates ve sarmısağı geniş bir kaba koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda 1 saat pişirip, soğumaya bırakın. Soğuyan domates ve sarmısakları pürüzsüzleşene kadar robottan geçirin. Domateslere koruk suyu, tuz ve karabiberi katıp, iyice karıştırın. Arzu ederseniz çorbanın kıvamını biraz domates suyu ya da su katarak ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız çorbayı 6 saat ya da gece boyunca buzdolabında dinlendirin. Ekmek ve zeytinyağını bir fırın kabında harmanlayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara ara çevirerek 15 dakika pişirin. Bir kapta bütün salsa malzemesini iyice karıştırın. Fesleğenleri iyice doğranıncaya kadar robottan geçirin. Robot çalışmaya devam ederken zeytinyağını yavaş yavaş katın ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Çorbayı buzdolabından çıkartıp, üzerine salsa, ekmekler ve fesleğen yağını koyarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 kg. domates (ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış) * 8 diş sarmısak (soyulmamış) * 500 ml. koruk suyu * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 adet ekmek (kabukları alınmış, içi 1 cm. ebatlarında küp doğranmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı
Salsa * 2 adet salatalık (ince doğranmış) * 1 adet soğan (ince doğranmış) * 1 adet etli kırmızıbiber (ince doğranmış)
Felseğenli zeytinyağı * 1 avuç fesleğen yaprağı * 1 su bardağı zeytinyağı
|