|
|
Mısır unlu topkek
Yağı ısıtıp, soğan, kişniş, kırmızı biber, sarmısak ve kimyonu, kırmızıbiber yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Büyük bir kaba alın. Kırmızıbiberli karışıma mısır unu, kekun ve kabartma tozunu eleyip, kalan malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı 12 bölümlü 3 adet yağlanmış muffin kalıbına paylaştırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri açık olarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Kişnişli krema malzemelerinin hepsini iyice karıştırın. Topkekleri, krema ile birlikte servis yapın. MALZEMELER (36 kişilik) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 adet taze soğan (ince doğranmış) * 1/4 su bardağı taze kişniş veya maydanoz (ince doğranmış) * Yarım adet kırmızı dolmalık biber (ince doğranmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 çay kaşığı kimyon * 170 gram mısır unu * 1 çay bardağı kekun * Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 adet yumurta * 125 ml krema * 60 gram tereyağı (eritilmiş)
Kişnişli krema: * 180 ml krema * 1 çorba kaşığı elma sirkesi * 1 çorba kaşığı taze kişniş veya maydanoz (ince doğranmış) * 1 adet taze soğan (ince doğranmış)
|