Mutfakta Lezzet Güneşi
Pirinci, unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayın ve haşlayıp, süzün. Pirinç, salam, bezelye, havuç, taze soğan, yağ ve sirkeyi karıştırıp, servis yapın.
MALZEMELER (2 kişilik) * 1 su bardağı pirinç * 2 dilim salam (doğranmış) * 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış) * 1 adet küçük boy havuç (iri rendelenmiş) * 2 adet taze soğan (doğranmış) * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı * 3 tatlı kaşığı elma sirkesi
Sebzeli köfte Patlıcanın kabuklarını alacalı soyun. Uzunlamasına 4'e bölüp, 3'er cm. uzunluğunda kesin. Isıtılmış zeytinyağında fasulyeleri karıştırarak 5 dakika soteleyin, patlıcanları ilave edin ve 3- 4 dakika daha karıştırarak soteleyin. Sarmısak ve marul yapraklarını ilave edip, harmanlayın. Köfteleri bir fırın kabına dizip, aralarına suyu gezdirin. Üzerine önce harmanlanmış sebzeleri yayın, ardından da domates halkalarını dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine peynir serpip servis yapın.
MALZEMELER (2 kişilik) * 1 paket hazır sebzeli köfte * 1 adet patlıcan * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 avuç taze fasulye (3 cm. uzunluğunda doğranmış) * 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) * 6 adet kıvırcık marul yaprağı (ince kıyılmış) * 1 çay bardağı su * 1 adet domates (halka doğranmış) * 75 gram taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
|