Mutfakta Lezzet Güneşi
Yağı eritin, kadayıfın üzerine döküp, harmanlayın. Dövülmüş fındık, tarçın ve yenibaharı bir kapta karıştırın. Yağlanmış kadayıftan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açın, içine fındıklı karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup, sarın. Bütün kadayıfa aynı işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için; bir tencerede şekerle suyu kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Ateşten alıp, içine süt ilave edin ve soğumaya bırakın. Şerbet ılınınca ılık olan kadayıfların üzerine dökün. Üzerini örterek 4 saat kadar dinlendirin. Dondurma ile servis yapın
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gram kadayıf * 100 gram tereyağı * 1 su bardağı fındık * 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay kaşığı yenibahar
Şerbeti: * 2 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı süt * 1,5 su bardağı su * Dondurma
|