Lezzet Güneşi
Fıstıklı keşkül Pirinç ununa sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Tozşeker, toz badem, yumurta sarısı ve hindistancevizini ilave edip, tekrar iyice karıştırın. Kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasına dikkat ederek, koyulaşıp, üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. İri delikli kevgirden geçirip, porsiyonluk kaselere paylaştırın ve buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Üzerlerine şamfıstığı serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1,5 litre süt * 100 gram pirinç unu * 2 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı toz badem * 2 adet yumurtanın sarısı (hafif çırpılmış) * 2 çorba kaşığı hindistancevizi * 3 çorba kaşığı şamfıstığı (dövülmüş)
|