Üzüm reçeli
Limon, üzüm ve şekeri iyice karıştırıp, sularını salmaya başlayana kadar birkaç saat bekletin. Karışımı kaynama noktasına getirip kısık ateşte, dibinin tutmaması için ara ara karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp, birkaç dakika dinlendirin. (Reçel soğudukça meyvelerin dibe çökmesini durdurur.) Ceviz ve konyağı ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra reçeli kavanozlara koyup, sıkıca kapatın.
Not: Bu reçelde portakal tadı arzu ederseniz 2 adet limon yerine 3 adet portakal, konyak yerine de rom ya da portakal likörü kullanabilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet limon (ince dilimlenmiş) * 1 kg. çekirdeksiz yeşil ya da kırmızı üzüm * 750 gram tozşeker * 100 gram hafif kavrulmuş ceviz * 4 çorba kaşığı konyak
|