Tarçınlı kurabiye
Margarini oda sıcaklığında yumuşatıp, hamur yoğurma kabına alın. Pudraşekeri, kabartma tozu, vanilya, tarçın, kakaoyu katarak karıştırın. Unu ilave edip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Un az gelirse 1 avuç kadar daha un ilave edebilirsiniz. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Önce yumurta akına, sonra tozşekere batırıp, tepsiye dizin. Üzerine 1 bütün badem koyun. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 125 gram margarin (oda sıcaklığında) * 1 çay bardağı pudraşekeri * 1 paket vanilya * 1 paket kabartma tozu * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı kakao * 2,5 bardak elenmiş un * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1 yumurta akı (üstü için) 1 su bardağı tuzsuz badem
|