Mahlepli halkalar
Unun ortasını havuz gibi açın. Eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, mahlep, su ve tuzu ilave edip, yavaş yavaş una yedirin. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra düz ve unlu bir yüzeyde 15 dakika daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, 10 cm. uzunluğunda rulo yapın. Rulonun iki ucunu birleştirip, halka şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine yağlı kağıt veya alüminyum folyo kapatıp, 10 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. MALZEMELER (20 adet) * 3 su bardağı un (elenmiş) * 125 gram tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı mahlep * 1 çay bardağı su * 1 çay kaşığı tuz
|