|
|
|
|
Midyeli pilav
(4-6 kişilik) 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet rendelenmiş domates 2 adet tatlı kırmızı biber 1 adet kuru soğan 250 gram temizlenmiş midye 2 su bardağı yasemin pirinci 2 su bardağı su, tuz ve karabiber
*Teflon bir tencereye koyduğunuz zeytinyağında küp küp doğradığınız soğanları kavurun. Sonra küçük doğradığınız biberleri tencereye atın ve birkaç dakika pişirin. Domatesleri de koyup bir dakika kadar pişirin. Pirinci ekleyin. Pirincin ardından en son midyeleri koyun ve su, tuz ve karabiberi ekleyip orta ateşte pişirin. Kaynayınca altını kısın ve 15 dakika daha pişirin. Kapağını hiç açmadan 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|