|
|
|
|
İtalya bu okulla Fransız mutfağını yıktı
YEMEK, tatlı ve kebap denilince akla ilk gelen isimler, Türk Mutfağı Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin açılmasından çok memnun. Feriye Lokantası'nın yönetici aşçıbaşı Vedat Başaran, Türkiye'de böyle bir okulun eksikliğinin her zaman duyulduğunu belirterek, aşçılığın sadece yemek pişirmekten ibaret olmadığını söylüyor. Başaran, İtalya'nın bu okulu 30 yıl önce açtığını ve Fransız mutfağını yıktığını söylüyor. Bu tür okullarla Türkiye'nin evrensel pazarda kendi kültürünü sergileyeceğini belirten Başaran, "Türkiye denilince akla sadece döner gelmeyecek. Bu okuldan mezun olanlar bu güçlü mutfağı tanıtacak Türk mutfağının kültür elçileri olacak" diyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|