Lezzet güneşi
İtalyan püreli nugget Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün ve iyice ezin. Tereyağı, süt ve şekeri patateslere ilave edip, tereyağı iyice eriyinceye kadar karıştırın. Kalan malzemeleri katıp, iyice harmanlayın. Nuggetları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ısıtın, püreyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 paket nugget * 4 adet orta boy patates (iri doğranmış) * 40 gram tereyağı * 1/4 su bardağı süt * 1 tatlı kaşığı şeker * 2 çorba kaşığı eski kaşarpeyniri (ince rendelenmiş) * 10 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılış, ince dilimlenmiş) * 1 tatlı kaşığı taze fesleğen yaprağı (ince doğranmış)
Keçi boynuzlu kek Kakao ile keçiboynuzu tozunu karıştırın. Su ile açın. Tereyağ, tozşeker, fındık, yumurta, un, kabartma tozunu harmanlayın. Kahveyi, kakaolu keçiboynuzlu suyu ilave edip, mikserle çırpın. Yağlanmış uzun bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 çorba kaşığı kakao * 2 çorba kaşığı neskafe * 2 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu * 2 çorba kaşığı su * 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında) * 1,5 su bardağı şeker * 4 yumurta * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1,5 su bardağı kekun * 1 çay bardağı dövülmüş fındık
|