Her sofrada bal olmalı
Her yaştan insanın sağlıklı beslenmesinde balın önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan uzmanlar, özellikle çocukların ve gençlerin her gün bal tüketmeleri gerektiğini belirtiyorlar. Bal, arıların çeşitli bitkilerden topladıkları özsulardan ürettikleri, besleyici değeri son derece yüksek, enerji veren, doğal bir gıda maddesi. Zengin bir içeriğe sahip olan bal, lezzetiyle de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri. Balın sağlıklı beslenmede, yetişkinler için olduğu kadar, çocuklar için de taşıdığı önemin ebeveynlerce göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kalitesi ve güvenirliğinden emin olmak koşuluyla, sofralarda mutlaka bulundurulmasını öneriyorlar. Balparmak Kalite Kontrol Müdürü Aslı Sunay, balın içeriği ve yararları konusunda şunları söyledi: "İçeriğindeki mineraller ve vitaminler yetişkinlerin olduğu gibi, çocukların ve gençlerin de beslenme ve enerji ihtiyacına katkıda bulunurken direnci de artırıyor."
|