Habere giderken iç çamaşırını değiştirmek gerekli midir?
G-string iç çamaşırı giymek kötü müdür? Hangi habere hangi iç çamaşırı giyilmelidir? Anadolu Ajansı muhabiri g-string'i sizce niye giyemez? AA kamusal alan mıdır?
Bazen çok canımı sıkan şeyler oluyor basın dünyasında. Öfkeye kapılıyorum. Yapan ne yaptığını biliyor mu yoksa sadece iş olsun diye mi öyle davranıyor daha kararını verebilmiş değilim. Kenara köşeye biriktiriyorum ama iş yazımı yazmaya gelince, "Aman" diyorum boşver, şimdi hafta sonu insanlar açacaklar gazetelerini, gülümsemek isterler. Bu hafta olmadı.
***
Bir röportaj. Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü ile yapılmış. "AA'nın Karakutu'su" diye cezbedici bir cümle olunca insan merak ediyor. Acaba içinde ne var, Pandora'nın kutusu kadar ilginç mi acaba? Aslında Pandora'yı aratmıyor. Koskoca Anadolu Ajansı'nın kutusundan çıka çıka insanın beyninin tasını attıran bir cümle çıkmış. "Muhabirimizin "g-string"inin görünmemesini tercih ederiz." Nasıl yani? Daha var, merak etmeyin, bitmedi. Röportajın g-string ile ilgili bölümüne bakıyorum sadece üç soru. Ama bu yazıyı yazmamın sebebi ikincisi. Röportajı yapan soruyor: - AA muhabiri düşük bel pantolonun altına gstring giyerek habere gider mi? Bir daha okudum. Emin olmak için bir daha. Anladığım doğru mu? Ayrıca bu nasıl bir soru, biri bana anlatabilir mi? Ya da benim aklımdaki sorulara cevap verebilir mi? 1. G-string iç çamaşırı giymek kötü müdür? Kötüyse niye? 2. AA muhabiri g-string'i sizce niye giyemez? AA kamusal alan mıdır? 3. Habere giderken iç çamaşırını değiştirmek gerekli midir? Hangi habere hangi iç çamaşırı giyilmelidir? Örneğin magazin haberine giden g-string giyebilir mi? 4. Röportajı yapan kişinin üstünde o anda g- string var mıdır yok mudur? Ayrıca olsa ne olur? Röportaja giderken nasıl bir iç çamaşırı tercih edilir? 5. Röportajı yapan kişi AA muhabirinin g-string giymeyeceğinden niye bu kadar emindir? Şimdi gelelim, parlak sorunun daha da parlak cevabına. Oysa ben bu kadar salakça bir soruya herhalde Genel Müdür Hilmi Bengi'den şöyle bir yanıt bekler, sonra da buradan kocaman alkışlardım.
"Bana ne AA muhabirinin iç çamaşırından. Ne isterse giyer, isterse g-string, isterse jartiyer, önemli olan nasıl oturup kalktığı! İnsanları bir de giydikleri iç çamaşırına göre mi değerlendireceğiz, bir o kalmıştı zaten!" Tabii ki cevap böyle olmamış. Genel müdür şöyle demiş: "AA muhabirinin düşük bel pantolonun altına g-string giyerek habere gitmemesi tercih edilir." Yani AA'da düşük bel pantolon ya da g-string yasak değil ama tercih edilmez! (Bu arada, cevaba göre kısmen çok daha düzgün olan başlık bu cevaptan nasıl oraya öyle çıkarıldı. Ona da pes doğrusu. Müthiş bir başarı. Buradan AA muhabirlerini uyarıyorum, aralarında her normal kadın gibi arada sırada gstring giyenler varsa lütfen çaktırmasınlar. Mümkünse habere giderken "Uzun paçalı don" giydiklerini ima etsinler yoksa pek iyi olmaz. Şaka bir yana, kadın kadının en büyük düşmanı derler ya, gönülden katılıyorum. gstring meselesi ilk patlak verdiğinde en büyük tepkiyi gösteren kadın meslektaşlarım olmuştu, kendi gazetemden. Zannetmeyin "Bir kazadır herkesin başına gelebilir" dediler. Hayır demediler. Aksine "O da düzgün giyinseymiş" cümlesini sarf ettiler. Basın Konseyi'ne kendisini o şekilde deşifre edenleri şikayet eden hani şu meşhur g-string'li muhabir var ya, ona da kızgınım. Kalkıp "Benim o g-string'i giyen, yanlış oturmuşum ne var yani" diye meydan okumadığı ve yüzünü basından gizlediği için Sabah akşam biz onu savunur olduk, hayır savunurken basacağımız tek resim de malum resim hani eğilmiş arkadan gözüken resim! Resmi koysan bir türlü koymasan başka türlü.
|