| |
|
|
Bana mı bir şeyler oldu, yoksa..
Şimdi biri size "Hıncal bir hafta içinde üç kere dostlarını topladı, balık yemek için" dese, herhalde dünyanın sonunun geldiğine hükmedersiniz.. Kıyamet alameti falan.. Ben balık lokantalarına, arkadaşlara uymak, huysuzluk etmemek için giderim bunu herkes bilir.. Yakınlarımın bildiği bir şey daha var.. Ben kokoreçi ağzıma koymadım.. İşte bu balık ve kokoreç düşmanı Hıncal, hem de İstanbul'un öbür ucuna, Rumeli Kavağı'na taşınıyor, Balık Kokoreç yemek için.. Balık Kokoreç.. Daha önce duymuş muydunuz?.. Karadeniz'in en ucuz balığından yapılıyor üstelik.. İskorpit.. Hani şu denizde çarptığını yakan korkunç balık.. Balıkçı Emrullah Usta'dan başkası ayıklamıyormuş, yıllardan beri, Kahraman söyledi.. Kahraman kim?.. Dükkâna adını veren dünya şirini bir genç.. Tam 17 yıl ayni ustanın yanında tek gün aksatmadan (Askerlik hariç) çalışmış.. Ustası sonunda el verince kendi dükkânını açmış.. DigiTurk Kerem bizim evin gurubundan. Özkilis'e o götürmüştü beni.. Balık denince neler hissettiğimi bilir.. Bile bile beni Kavak'a taşıyınca "Bir şey çıkacak ya" dedim, sesimi kesip bekledim.. Ne iyi etmişim.. Yahu bu balık kokoreç muhteşem bir şey.. Böyle lezzet olmaz.. Gene kendi yapımları bir taş fırın ekmeğinin içine koyuyor, hem de nasıl yiyorsunuz.. Bu dükkân da aslında tadımlık.. Kahraman, kalkan ızgara yapıyor.. Sadece kalkan ızgara.. Kalkan doğranmadan, bütün bütün ızgaraya konuyor ve masaya bütün bütün geliyor.. Orada Kahraman servis yapıyor.. İşini nasıl sevdiğini o an alıyorsunuz zaten.. Kendi yese bu kadar keyif almaz.. Üstüne.. Bakın adını benim koyduğum helva brule (Fırında tahin helvası), kabak falan da var ama, esas, asıl, tam gurmelik baklava.. Trabzon usulü ev baklavası.. Evden geliyor zaten.. "Annemin riyasetinde yengeler evde açıyor, pişiriyor baklavayı, fındık ve cevizi karıştırarak" dedi.. Antep baklavasından çok başka bir şey bu.. Bambaşka bir lezzet.. Bakın.. Bir defa Kavak'a gidin.. Kahraman'a girin ve kendinizi teslim edin, Kahraman Usta'ya.. Önünüze ne koyarsa.. Sonra da oturup bana "Teşekkür" notu yazın.. "Senin gibi bir balık düşmanı, böyle bir lezzeti nasıl bulmuş da bize ulaştırmış" diye.. Geceler ve hafta sonları için rezervasyonu şiddetle tavsiye ederim. (0212 242 64 47)
|