|
|
İstiridye
Derin bir kapta unun ortasını havuz gibi açın. Ilık su, şeker, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve mayayı koyun. Mayayı eritip, 10 dakika dinlendirin. Maya kabardıktan sonra bütün malzemeyi karıştırıp, 10 dakika yoğurun. Üzerine ılık su sürüp, streç ile kaplayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etleri 5 dakika soteleyin. Labne ve kaşar peynirini iyice karıştırın. Domates, kırmızı biber, soğan, sarmısak, anason, kekik ve karabiberi karıştırıp, domates suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Dinlendirilmiş hamuru 2-3 dakika yoğurup, 20'ye bölün. Her bir hamuru unlu bir yüzeyde 10 santim çapında açın. Üzerine 1 tatlı kaşığı domatesli sos, 1 tatlı kaşığı sotelenmiş et ve 1 tatlı kaşığı peynir karışımı koyup, hamuru poğaça gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine yağ sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırının ısısını 170 dereceye yükseltin ve poğaçaların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip ılık servis yapın.
MALZEMELER (20 adet) * 3 su bardağı un * 1/2 su bardağı su (ılık) * 1/4 tatlı kaşığı tozşeker * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 tatlı kaşığı tuz * 1 çorba kaşığı maya * 1/2 paket piliç göğüs kuşbaşı (küçük doğranmış) * 4 çorba kaşığı labne peyniri * 2 çorba kaşığı eski kaşar (iri rendelenmiş) * 2 adet orta boy domates (ufak küp doğranmış) * 1 adet tatlı kırmızıbiber (ufak küp doğranmış) * 4 çorba kaşığı soğan (ince kıyılmış) * 2 diş sarmısak (ince çintilmiş) * 1/2 çorba kaşığı anason * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı karabiber
|