Lezzet Sofrası
Çakıl taşı Kuru üzüm, mısır gevreği, badem, kuru meyve şekerlemesi ve sütü karıştırarak 10 dakika dinlendirin. Karışımdan birer çorba kaşığı alarak yağlanmış fırın kağıdı üzerine 2'şer cm. aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine eritilmiş çikolata döküp, servis yapın.
MALZEMELER (30 lokma) * 80 gram kuru üzüm * 3 su bardağı mısır gevreği * 100 gram badem (iri doğranmış) * 100 gram kuru meyve şekerlemesi * 2/3 su bardağı süt * 250 gram bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Püf noktaları 1- Eğer nezleyseniz bol bol armut yiyin; mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır, çarpıntıyı önler. 2- Kızartma yaparken tavaya bir tutam tuz atarsanız etrafa sıçramasını önlersiniz. 3- Çayın nefis kokulu olması için demliğe bir çay kaşığı tozşeker atın. 4- Yoğurtlu çorba yaparken tuzunu en son koyun, önce koyarsanız yoğurt kesilir. 5- Dondurulmuş gıdaları çözerken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Çabuk çözülmesi için sıcak bir yere koymayın, birden sıcak bir ortama koyulan yiyecekler bakteri üretir. Bu nedenle buzdolabının alt rafında bekletin, böylece besin değerleri de yok olmaz.
|