Lezzet Güneşi
Islak ekmek Unu bir kaba alın. Tuz ve su ile cıvık bir hamur yapın. (Boza kıvamında) Bir bardak ılık suda mayayı eritip 10 dakika bekletip, hamura ilave edin. Hamurun kıvamı koyu ayran kıvamında olmalı. Bu karışımı 1 gece buzdolabında bekletin. Teflon tavaya çok az yağ sürün. Karışımda bir kepçe alıp, tavaya dökün. Arkalı önlü kızartın. Üzerine pekmez veya reçel sürüp, üzerine ceviz serpin. Rulo şeklinde sarın ve hemen servis yapın.
MALZEMELER * 40 gram yaş maya * 1 su bardağı ılık su * 1 çorba kaşığı şeker * 1 çorba kaşığı tuz * 1 su bardağı ceviz * 1 su bardağı pekmez
Kadın Topuzu Margarin, şeker, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, vanilyayı iyice karıştırın. Un ilave edip, hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ceviz, yumurta akı, tarçın ve şekeri karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde açın. İçine 1 çorba kaşığı dolusu cevizli harçtan koyup, oval şekil verin. Yumurta akına bulayıp, tozşekere batırın. Gelişigüzel tepsiye dizip, 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER * 125 gram oda sıcaklığında margarin * 1 adet yumurta * 1 çay kaşığı zencefil * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * 2 su bardağı un * 1 adet yumurta akı * 1 çay bardağı şeker * 1 su bardağı ceviz * 1 çay kaşığı tarçın
Püf noktaları 1. Küf lekesini çıkarmak için amonyaklı suyla silin. 2. Ruj lekesini yok etmek için, etere batırılmış pamukla silin. 3. Soba ziftini çıkarmak için, limonlu suyla silin. 4. Kurum lekesine kalın tuz serpip, bir süre sonra fırçalarsanız çıkar. 5. Parmaklardaki mürekkep lekelerini asetonla çıkarabilirsiniz. 6. Sararan beyaz yünlüler, 2-3 limon suyu konmuş bir kova suda bir gün bırakılırsa beyazlaşır. 7. Duvardaki parmak izlerini yumuşak bir silgiyle silin. 8. Soyulmuş elmaların renk değiştirmemesi için üzerine limon sürün. 9. Kalamar süte batırılırsa daha yumuşak olur. 10. Kerevizin beyaz olması için bir süre sirkeli suda bekletin.
|