Orman kebabı
Kerevizleri yarım limonun suyunu eklediğiniz suda hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın ve süzün. Suyundan 1 su bardağı ayırın. Süzülen kerevizleri fırın kabına yerleştirin. Bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın ve bir adet defne yaprağını ilave edin. Etlerin çubuklarını çıkartıp, her iki yüzlerini 3 dakika kızartın. Zencefil serpip, kerevizlerin üzerine yerleştirin. Yoğurt, yumurta ve unu çırparak iyice karıştırın. Karışımı sebzenin suyu ile inceltin. Etlerin üzerine dökün. Üzeri açık olarak 10 dakika pişirin. Kalan zeytinyağını ısıtıp kırmızıbiberi ilave edin ve etlerin üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket hindi lokma ızgara * 500 gram kereviz (soyulup iri küp olarak doğranmış) * Yarım adet limonun suyu * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet defne yaprağı * 1 tatlı kaşığı zencefil * 250 gram yoğurt (süzme) * 2 adet yumurta * 1 çorba kaşığı un * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * Tuz (arzu edilen miktarda)
|