Fındıklı dilimler
Un, şeker ve tereyağını yumuşak bir hamur elde edinceye kadar robottan geçirin. Hamuru 20x20 cm'lik kare bir kalıba yayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Fındık, hindistancevizi, esmer şeker ve unu karıştırıp, yumurtaları katın ve iyice harmanlayın. Fındıklı karışımı, pişirip soğuttuğunuz kekin üzerine yayıp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kare şeklinde dilimleyin. Üzerlerine hindistancevizi serperek servis yapın.
MALZEMELER (16 dilim) * 1 su bardağı un * 1 kahve fincanı tozşeker * 100 gram tereyağı (yumuşatılmış) Fındıklı harç: * 150 gram fındık (iri doğranmış) * 2/3 su bardağı hindistancevizi (2 çorba kaşığı ayrılmış) * 2 su bardağı esmer şeker * 1 kahve fincanı un * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
|