|
|
Lezzet Güneşi
Armut sarma Tereyağı ve unu kırıklı bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Su ve tuzu ilave edip, hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Armutları bütün olarak soyun ve çekirdeklerini çıkartarak içini oyun. Kuru kayısı ve labne peynirini karıştırıp, armutların içlerine doldurun. Dinlenen hamuru eşit parçaya bölüp, unlu bir yüzeyde 15 cm. çapında açın ve 1 cm. kalınlığında şeritler kesin. Armutları kağıt havlu ile kurulayın, diplerini fırın kabına oturacak şekilde keserek hafifçe düzeltin. Hazırladığınız hamur şeritlerle armutları sarın. Şeridin ucunu ıslatıp yapıştırın. Çırpılmış yumurta akını hamurların üzerine sürüp, tozşeker serpin ve spatula ile uygun bir fırın kabına yerleştirin. 200 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Kayısı suyu, kayısı likörü, pekmez ve kremayı iyice çırpıp, armutların arasına dökün. Fırın ısısını 170 dereceye düşürüp, hamurlar altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet orta boy armut * 6 adet karanfil * 2 çorba kaşığı kuru kayısı (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı labne peyniri * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 adet yumurtanın beyazı * 1/4 su bardağı kayısı suyu * 1/4 su bardağı kayısı likörü * 1/4 su bardağı pekmez * 1/4 su bardağı krema
Hamur: * 1/2 su bardağı un * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1/4 çay kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı su (soğuk)
Sucuklu tost Sucuk, krem peynir, kaşar peyniri, domates ve yeşil biberi büyük bir kapta iyice harmanlayıp, karıştırın. Tost ekmeklerini birer çorba kaşığı zeytinyağı ile arkalı önlü yağlayın. Sucuklu harcı yağlı ekmeklerin üzerine, kenarlarından biraz içeride olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 dilim tost ekmeği * 1/2 kangal sucuk (boyuna 2'ye kesilip, enine 1'er cm. doğranmış) * 4 çorba kaşığı krem peynir * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (iri rendelenmiş) * 4 çorba kaşığı domates (küp doğranmış) * 2 çorba kaşığı yeşil biber (ince kıyılmış) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Püf noktaları 1- Mantarları haşlarken kararmaması için pişirmeden bir süre önce unlu ve limonlu suda tutun.
2- Zeytinin fazla tuzunu azaltmak için, bir kaba sıcak su doldurup, içine zeytinleri koyun. Ayrıca iki patatesi soyup, aynı kaba ilave edin. Bir iki saat bekletin. Zeytinlerdeki fazla tuzun patateslere geçtiğini göreceksiniz.
3- Matlaşmış çelik tencere ve çaydanlıklarınızı ortadan ikiye kesilmiş limonla ovarsanız pırıl pırıl olur.
4- Çorba ve çay içerken diliniz mi yandı? Hemen ağzınıza bir tutam karbonat atın, acısını geçirdiğini ve kabarmayı önlediğini fark edeceksiniz.
5- Soğan soyarken gözünüzün yanmaması için, soğanı suyun altında soyun. Hem gözünüz yanmaz hem de soğan kokusu etrafa yayılmaz.
|