|
|
MADO: Soslu kesme dondurma geliyor
Dondurmada bir Türk markası olarak yükselen Mado, franchising sistemiyle yurt genelinde 200 noktada oluşturduğu cafelerde satış yapıyor. Mado'nun Almanya, İngiltere, Kıbrıs, Suudi Arabistan, Romanya, Bulgaristan, Bahreyn, Dubai, Umman ve Avusturalya'da da şubeleri bulunuyor. Yılda yaklaşık 20 bin ton üretim yapan Mado'nun bu yılki yeni ürünleri arasında; soslu kesme dondurma, elmalı, karpuzlu, yeşil ve siyah çaylı dondurma bulunuyor. Dedelerinin Kahramanmaraş'ta kurduğu Yaşar Pastanesi'ndeki dondurma üretimini iki kardeşi ile birlikte büyüterek dünya çapında bir isim yarattıklarını anlatan Mehmet Ali Kambur, "Türkiye'nin gururu Mado'dur. Biz yöresel bir ürün olan Kahramanmaraş dondurmasını tüm dünyada tüketilir hale getirdik. 15-20 yılda markalaştık" diye konuşuyor. Ürünlerinde Kahramanmaraş'ın yaylalarında yetişen gıdaları kullandıklarını belirten Kambur, "Kayısı Malatya'dan, karpuzu Tarsus ve Adıyaman'dan alıyoruz. Köylülere 50-100 hayvan veriyoruz, kendi sütümüzü sağlıyoruz. Uzakdoğu'da baharatlı çeşitler kullanıyoruz" diyor.
|