Dilan
Bulguru bir kaba alarak, üzerine 1 su bardağı sıcak su koyup, yarım saat bekletin. Roka ve dereotunu ince ince doğrayın. 1 dilim beyazpeyniri ezip, yağ, tuz, acı biberle karıştırın. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Hepsini bulgura karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp, bir tabağa daire şeklinde dizin. Ortasına çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri, küp doğranmış peyniri, roka yapraklarını koyarak servis yapın.
MALZEMELER * 1 su bardağı ince bulguro 1 demet roka * 1 çay kaşığı acı biber * Yarım demet dereotu * 1 kahve fincanızeytinyağı * Tuz * 5 adet yeşil zeytin * 5 adet siyah zeytin * 2 dilim beyaz peynir * 1 adet domates
|