Saklı bahçe
Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ve 1 çorba kaşığı tuz koyup, en az 1 saat bekletin. Kapaklı büyük bir tavada yağı ısıtın, etleri ilave edin ve hızlı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika soteleyin. Soğanları ilave edin ve yumuşayana kadar yaklaşık 2-3 dakika daha soteleyin. Kimyon, kişniş ve yarım su bardağı su ilave edip, 10 dakika pişirin. Pirniçleri unlu suyu gidinceye kadar bol suda yıkayın. Pirinç ve mercanköşkü karıştırıp ete ilave edin. Domates, limon kabuğu, limon suyu ve kalan suyu da ilave edip, birkaç kez karıştırın. Pirinçler ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Maydanozu serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 tabak hindi kalça kuşbaşı * 1 1/4 su bardağı pirinç * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet soğan (iri doğranmış) * 2 tatlı kaşığı kimyon * 2 tatlı kaşığı kişniş (dövülmüş) * 2 tatlı kaşığı mercanköşk (kuru) * 3 çorba kaşığı domates rendesi * 1 adet limonun suyu ve kabuğu (rendelenmiş) * 2 1/4 su bardağı su (kaynar) * 2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
|