Üzümlü çörek
Su ve tereyağını, tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Un, kabartma tozu, limon kabuğu, üzüm, şeker ve sirkeyi harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. Bir adet yumurtanın sarısını çırpın. Unlu malzemenin ortasına çırpılmış yumurta sarısı ve yağlı suyu yavaş yavaş ilave edip, unlu malzemeye karıştırarak yedirin ve iyice yoğurun. Yağlanmış 30 santim çapında bir tepsiye yayın ve üzerine çatalla çizgiler yapın. Kalan yumurta sarısını da çırpıp üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz büyüklükte verev dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 3 su bardağı un (elenmiş) * 1 su bardağı su * 125 gram tereyağı * 1 paket kabartma tozu * 1 adet limonun kabuğu * 1 su bardağı kuru üzüm (sultani) * 1 buçuk su bardağı tozşeker * 1 çorba kaşığı sirke * 2 adet yumurtanın sarısı
|