Ayışığı
Un, şeker, kakule ve tarçını bir kaba birlikte eleyin. Limon kabuğu rendesi ve bademleri katın. Tereyağını da keserek ilave edip, kırıklı bir kıvama gelene kadar ufalayın. Yumurta ve sütü ekleyip, hamur toplanana kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 0.5 santim kalınlığında açıp, 3 santim çapında daireler kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine şeker serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-8 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER * 1 su bardağı un * Yarım su bardağı tozşeker * Yarım tatlı kaşığı kakule (toz) * 1 çay kaşığı tarçın * 1/4 tatlı kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 1/4 su bardağı badem (öğütülmüş) * 6 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet yumurta * 2 tatlı kaşığı süt * 1/3 su bardağı tozşeker (serpmek için)
|