Lezzet Güneşi
Tavuklu haluş Yumurta, su ve unu karıştırarak sert bir hamur hazırlayın. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp dinlendirin. Isıtılmış zeytinyağında soğanı yumuşayıp sararıncaya kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Cevizi katıp, 1-2 kez karıştırın. Karabiber, kırmızıbiber ve tuzu ilave edin. Hamuru 7-8 santim çapında, kenarları daha ince olacak şekilde açın. İçine hazırlanan malzemeyi koyup katlayın ve kenarlarını kıvırarak kapatın. Hazırladığınız hamurları tuzlu bol suda pişirip delikli kepçe ile alın. Tereyağını ısıtıp kırmızıbiber katın. Hamurların üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 200 gram tavuk kıyması * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) * 150 gram ceviz (dövülmüş) * 4 çorba kaşığı tereyağı * Karabiber, kırmızıbiber, tuz
Hamur için: * 2 adet yumurta * Yarım su bardağı su * 4 su bardağı un
Güz güzeli Yağ, su ve yumurta sarısını çırpın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın, üzerine yağlı karışımdan sürüp, havucu serpin. Havucun üzerine ikinci yufkayı serip, yağlı karışımdan serpin ve ıspanağı yayın. Ispanakların üzerine son yufkayı serip, yağlı karışımdan serpin ve sucukları yayın. Hepsini birlikte rulo yapıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 3 adet yufka * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 çay bardağı su * 1 adet yumurtanın sarısı * 1 su bardağı havuç rendesi * 1 su bardağı ıspanak (kıyılmış) * Yarım kangal sucuk (küçük küp doğranmış)
|