Lezzet Güneşi
Beyaz rüya Lahanayı bolca yıkayıp, ince ince kıyın. Haşlayıp, suyunu süzün. Soğuduktan sonra derin bir kaba alın, üzerine cevizi, mayonezi ve tuzu koyup, karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Bir tavada sıvıyağı kırmızıbiberle kızdırın, yoğurdun üzerine dökün. Not: Bu yemek hem salata, hem garnitür, hem de zeytinyağlı yemek yerine kullanılır.
MALZEMELER * 1 ufak boy beyaz lahana * 1 su bardağı mayonez * 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz * Tuz, kırmızıbiber * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 3 su bardağı sarmısaklı yoğurt * Ceviz
Karlı dağdaki ateş Kabakları küçük küçük doğrayın. 2 bardak şekerle yumuşayıncaya kadar pişirip, ezin. Pasta kekinin bir parçasını kabağın içine ufalayın. Diğer yarısını bir pasta tabağına yerleştirin. Kekin üzerini portakal suyuyla ıslatın. Kabağa, portakalın kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. Tabaktaki kekin üzerine dağ şeklinde yerleştirin. Buzdolabında iki saat bekletin. Üzerine kremşanti sıkın, en tepesine bir tutam nar koyun. Yeşil fıstık, portakal kabuğu, hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 1 kg. bal kabağı * 2 su bardağı şeker * 1 tane hazır pasta keki * 1 su bardağı süt * 1 komposto kasesi krem şanti * 1 su bardağı ceviz * 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
Sultan Abdülaziz böreği Un, su, tuz ve bir kahve fincanı zeytinyağıyla ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirdikten sonra, hamuru 20 bezeye bölün. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile yağlayın. 10 bezeyi üst üste koyup, tekrar tepsi büyüklüğünde açın, tepsiye yayın. Bir tavada ıspanak, maydanoz, sarmısak, mercanköşkü soteleyin. Soğuduktan sonra içine yoğurt, kaşar peyniri, karabiber, tuz koyup, karıştırın, hamurun üstüne yayın. Kaşıkla hamura 5 adet çukur açın. Çukurların içine yumurtaları tek tek kırın. Bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açın, yumurtaların üzerine yayın. Yufkanın üzerine lor peyniri serpin. Diğer 9 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın, yağlayıp üst üste koyun ve tekrar tepsi büyüklüğünde açın. Lor serpilmiş hamurun üzerine yayın ve üzerini yağlayın. Fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER * 500 gram un * 1 kahve fincanı zeytinyağı * Tuz * Su İçi için: * 500 gram ıspanak * 250 gram lor peyniri * 1 demet maydanoz * 1 diş sarmısak * Mercanköşk * 5 yumurta * Tuz, karabiber * 2 kaşık yoğurt * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri veya tulum peyniri * 1 su bardağı tereyağı ve zeytinyağı karışımı
|