Kıtırlı meyve şöleni
Elma, şeker ve 4 çorba kaşığı suyu bir tencereye koyup, kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kayısı ve şeftalileri süzüp, elmalarla birlikte bir fırın kabına yerleştirin. Müsliyi 5 çorba kaşığı su ile karıştırıp, meyvelerin üzerine serpin ve parmak uçlarınızla bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet orta boy elma (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, doğranmış) * 2 çorba kaşığı tozşeker * 9 çorba kaşığı su * 200 gram kayısı konservesi * 200 gram şeftali konservesi * 10 çorba kaşığı müsli
|