Piliç tortilla
Tortillalar için mısır unu, un, tuz ve yağı ince ekmek kırıntısı haline gelene kadar robottan geçirin. Yumuşak hamur kıvamına gelinceye kadar yavaşça kaynar su ilave edip, hafif unlanmış düz bir yüzeyde 2 dakika yoğurun. Hamuru yufka büyüklüğünde açın, 10 santim çapında 8 adet daire kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerine domates salçası sürüp, peynirin yarısını serpin. Etleri peynirlerin üzerine yerleştirin, biberlerle süsleyip, peyniri serpin. Isıtılmış fırında 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER (8 kişilik) * 250 gram piliç kalça kuşbaşı (haşlanmış, 2'ye bölünmüş) * 3 çorba kaşığı domates salçası * 125 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 adet yeşil biber (ince doğranmış) * 1 adet kırmızı biber (doğranmış) Tortilla: * 2,5 su bardağı mısır unu * 3,5 su bardağı un * Yarım çay kaşığı tuz * 75 gram tereyağı (ufalanmış) * 2/3 su bardağı su (kaynar)
|