|
|
|
|
|
|
Ünlüler ne diyor?
İzzet Yıldızhan Dana eti kebabı bozar Kebabın İstanbul'daki yapılış şekliyle, Urfa ve Adana'daki yapılış şekli farklı. Uzun yıllar kebapçılık yaptım ben. Güneydoğu ve Adana'da kebapta kesinlikle dana eti kullanılmaz, sadece koyun eti kullanılır, dana eti kebapçı dükkanına girmez. İstanbul'da yapılan kebapta ise, dana eti kullanılıyor. Ayrıca kebaba biber konulduğunda en fazla iki, üç saat içinde tüketmek lazım. Çünkü biber kebabın tadını bozar, ekşime yapar.
Meral Okay İstanbul'da zevkle yiyorum Ben kebap uzmanı değilim, hatta gelişmiş bir kebap kültürüm de yoktur. Önüme kebap geldi mi yerim. Midemden dolayı acılı kebap yiyemiyorum ama keşke yiyebilsem. İstanbul'da kebabını yerken mutlu olduğum iki yer var; biri Develi, diğeri de Nezih. Urfa'da hiç kebap yeme şansım olmadı ama Antep'te çok yedim. Develi de zaten Antepli olduğu için bence çok iyi kebap yapıyor, Antep'te yediklerimle arasında bir fark yok.
Mahsun Kırmızıgül Kebapla işim olmaz Bence kebapla ilgili bu soruyu İbrahim Tatlıses'e sorun. Zaten beni kebap platformuna çekmeyin, ben İtalyan mutfağını severim.
Yılmaz Edoğan Polemiğe girmem Etiler'de Yazı adında bir kebapçısı olan ve kendisi de kebap tutkunu olan Yılmaz Erdoğan kebapla ilgili bir polemiğe girmek istemediğini söylüyor.
*** Köşebaşı kebapçısı sırlarını anlatıyor Köşebaşı kebapçısının şef ustası Yusuf İşitmezoğlu iyi kebabın sırlarını şöyle anlatıyor: "İyi kebapta 'kuzu boşluğu' denen bir et kullanılır. Bu kemiksiz, sinirsiz bir ettir. Kuzu boşluğu zıh dediğimiz bıçaklarla kıyma haline getirilir. Bir miktar kuyruk yağı attıktan sonra yoğuruyoruz. Sonra bizim kök biber dediğimiz biberden katarız. Bu haliyle Urfa kebap yapılıyor. İçine ıslanmış, yıkanmış, tuzu alınmış pul biber koyarak acılı hale getirince Adana kebap oluyor. Maydanoz, sarımsak katınca bu da 'sebzeli beyti' olarak geçiyor. Yani sonuçta kebapların hepsi aynı kıymadan yapılıyor. Sadece baharatlandırılarak, işlem yapılarak isimleri de değişiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|