|
|
|
|
|
|
Kebapçılar ne diyor?
Musa Dağdeviren (Çiya) Urfa'da da Antep'te de iyi kebapçılar var. Ama kebabın İstanbul'da daha iyi yapıldığına katılıyorum. Çünkü sanatkar ustalar büyük şehirlere göç etti. Doğu'daki kebapçılar kendi yerelliklerini kaybediyorlar.
Arif Develi (Develi) Ben Gaziantepliyim ve 6 yaşımdan beri bu işin içindeyim. İstanbul'la Güneydoğu'nun kebapları arasındaki fark malzemeden kaynaklanıyor. Sonra biz her gün çalışanlara bir buçuk saat eğitim veriyoruz. Oradaki kebapçılar bu kadar titiz değil. Geçenlerde Antep'in ünlü kebapçılarından biri bana ustasını gönderdi ve "Biraz senden birşeyler öğrensin" dedi.
Ali Akkaş (Köşebaşı) İstanbul'un kebapları daha güzel. Çünkü herşey daha modern ve hijyenik. Örneğin bizde herşey gıda mühendislerinin kontrolünde yapılıyor. İddia ediyorum ki, İstanbul'un kebapları daha lezzetli. Çünkü etin ve baharatın en iyisi İstanbul'a geliyor.
Galip Öztürk (Nezih) Kebabı en iyi yapanlar Gaziantep ve Urfalılardır. Oraların en iyi kebapçıları da İstanbul'a geldi. Ben de Antep'ten geldim. İstanbul'un kebabının daha iyi olması bu yüzden. Ayrıca kebap yapımında kullanılan et de önemli. Güneydoğu'nun etleri çok yağlıdır. Bu da İstanbul halkının damak tadına uygun değildir.
Halil Okkıran (Mabeyin) Güneydoğu'daki kebaplar yağlı olduğundan şehirli insanın damak tadına uymuyor. Doğu'daki kalifiye elemanlar büyük şehirlere gittiler. Yeni yetişenler ise kebap kültüründen uzak kaldılar. Bu nedenle İstanbul'da işçilik daha kaliteli. Antep'ten gelen misafirlerimiz de burada yediklerinin daha lezzetli olduğunu söylüyorlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|