| | Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure Eskiden baharın habercisi, barış ve kardeşliğin arabulucusu sayılan bu güzel yiyeceği artık büyük şehirlerde kimse birbirine ikram etmiyor. Her şeyde bir hayır var." Bu bizim folklorumuzun derin bir formulüdür. Kimbilir kaç kültür ve kaç asırda, damlaya damlaya birikti, elimize...devamı |
|
| | Paskalya çikolataları yapabilirsiniz PASKALYA çikolatası yapmaya ne dersiniz? Movenpick Hotel İstanbul'un, 3 Nisan 2004 tarihinde düzenleyeceği Paskalya çikolataları yapımı kursuna katılabilirsiniz. Otelin Avustralyalı şefi Brendan Speed tarafından, 15.00- 18.00 saatleri arasında uygulamalı olarak verilecek olan Paskalya...devamı |
|
| | Sushi sevenlere müjde! TÜRKİYE'DE açılan ilk Japon restoranlarından Udonya, son dönemlerde büyük ilgi gören sushi ve sashmi gibi lezzetlerinde, Nisan ayı boyunca yüzde 20 indirim yapıyor. Tamamen Japon bir mutfak ekibi tarafından hazırlanan sushiler, hem lezzet hem de sunum olarak yiyenlere Japonya'daymış...devamı |
|
| | Türk mutfağına bulaşmayın! Geçen hafta bir haberde gurmelerin Türk mutfağını ağır eleştirdikleri yazıldı. Kuşkusuz bundan güzelim mutfağımız etkilenmez. Haber sadece ona gönül verenleri kırdı, üzdü. Genellemelerden nefret ederim. Filanca ulus kahramandır, falan bölgenin insanları tembeldir, şu kentin kadınları...devamı |
|
| | Kebap makarnayı unutturdu Yedi yıl önce kebap yapmaya merak saran İtalyan aşçı Piero Ciantra, artık kebapçılık yaparak hayatını sürdürüyor. Doğu Anadolu'nun bir numaralı yemeği olan kebap, bir İtalyan'ın ellerinde hayat buluyor. Piero Ciantra ilk defa bundan 30 yıl önce gezmek amacıyla Türkiye'ye gelmiş ve bir...devamı |
|
| | Doğu'da sadece kebap yok Türkiye'nin yeme-içme merkezi İstanbul'da Çin'den Fransız mutfağına, Tayland'dan Meksika mutfağına, canınız ne çekerse tatmak mümkün. Uluslararası lezzetlere duyulan merak nedeniyle kendi kültürümüze ait yemeklerin biraz ihmal edildiği de bir gerçek. Tabii dört bir tarafta sürekli...devamı |
|
| | Komşudan seçme lezzetler İstanbul gece yaşamında son zamanlarda Yunan müzikleriyle eğlenmek ve komşu mutfağın yemeklerini tatmak çok moda. Eğlence dünyasının popüler mekanları da bu yönde değişiklikler yapmaya başladı. Nişantaşı'nın hareketli bölgelerinden Valikonağı Caddesi'ndeki AvantGarde Restaurant da stil...devamı |
|
| | Kebabın en lezzetlisi nerede yenir? Kebap Urfa, Gaziantep ve Adana'da mı yenir, yoksa İstanbul'da mı? Sabah Gazetesi yazarlarından Emre Aköz'ün bir Urfa gezisi üzerine kebabın iyisinin İstanbul'da olduğunu söylemesi, kebap konusunda harareti giderek artan bir tartışmayı başlattı. Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'da seçim...devamı |
|
| | Caddenin değişmeyen adresi Bağdat caddesinin klasiklerinden Carpe Diem Cafe-Bar ve Restaurant olarak hizmet veriyor. Karşı yakanın yıllardır değişmez buluşma adresi olan mekanda, bahar ve yaz aylarında dışarıda hem yemek yeyip hem de cadde keyfini yaşabilirsiniz. Carpediem İtalyan ve Fransız yemeklerinin yanısıra,...devamı |
|