kapat
ON
Gündem
Mobil
Online
Rehber
Yazarlar
Ana Sayfa
SABAH
 
 
kısa haberler...
kısa haberler...


DVD'lerde yeni dönem
DVD kaydediciler hızla birer lüks olma konumundan ayrılırken, teknoloji firmaları DVD'lerin kapasitelerini arttırmak için girişimlerde bulunuyorlar. Bugünkü teknolojiyle 4.7 GB veri kaydetmeye olanak sağlayan DVD kaydediciler bundan böyle çift katmanlı (Dual-Layer) DVD'lere de veri yazabilecek. Böylece ortalama 8.5 GB veri kaydetmeye olanak sağlayacak yeni nesil DVD kaydedicilerin ilki Sony tarafından geliştirildi bile. İki ay içerisinde pazara sunulacak olan cihazın satış fiyatının ise ortalama 230 dolar olması bekleniyor.

Cep'te gerçek fotoğraflar
Bugüne kadar düşük görüntü kaliteleri ve verimsiz kullanımlarıyla yeterli seviyede ilgi görmeyen kameralı cep telefonlarında yeni bir dönem başlıyor. Tıpkı gerçek dijital fotoğraf makinaları gibi megapiksel oranlarında resim çekebilen cep telefonlar hızla pazarda yerini alıyor. Normal bir cep telefonundan en az üç kat daha kaliteli fotoğraf çekebilen yeni nesil cep telefonlarından bazılarına LG8000, Motorola V710 - A840, Sony Ericsson S700 ve Nokia 7610 modelleri örnek olarak verilebilir.

Microsoft'tan online müzik seferberliği!
I-Tunes ve RealNetworks gibi online müzik satışı yapan gözde markalardan sonra, Microsoft da internet üzerinden müzik satışı yapmak için kolları sıvadı. Sonbaharda faaliyete geçmesi beklenen sistem sayesinde, Apple'ın iPod'u dışındaki diğer popüler taşınabilir dijital müzik çalarlarla uyumlu bir çok farklı formatta dijital müzik indirilebileceği açıklandı.

Online oyunlar zirvede!
Oyun türleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan ve birden fazla gerçek oyuncunun birlikte oyun keyfi yaşamasını sağlayan online oyunlarda ciddi bir patlama yaşanıyor. Araştırmalara göre, online oyunların satışı, 2002 yılına göre yüzde 167 oranında arttı. 2003 yılında ise satılan oyun sayısı 23 milyonu buldu. Göz kamaştırıcı rakamlara rağmen bu oran tam olarak gerçekleri yansıtmayabiliyor. Çünkü online oyun satın alan tüm kullanıcılar oyunları amacına uygun olarak online oynamak yerine, sıradan oyunlar gibi kullanmayı tercih edebiliyor.
 

ATA ÜNAL
Multimedyanın gerçek tarihi
Geçen hafta tüm dünyada büyük yankı...


TİMUR SIRT
Yemeğinizi kim yapıyor?
Elinizde tuttuğunuz bardağı, yemeğinizi...


ERDEM GÜNAY
Microsoft; "Geçersiz bir işlem yürüttü"
Geçen haftanın en ilginç olayı, kuşkusuz...


İSMAİL HAKKI POLAT
Barbarların istilası
Bugünlerde yeniden gösterime giren...


MURAT YANIKLAR
Yeni girişimci şirketler'in 7 harikası...
Türkiye, özellikle son dönemlerde meydana...


haftanın DVD'leri
BAD BOYS II
WILL Smith ve Martin Lawrence'ın rol...
Yediklerinize Dikkat
TURKCELL'İN SHUBUO servisinde Diyet SMS adı altında bir...
İnternetin en sağlıklı yüzü
İnternet size sağlık sorunlarınızla ilgili olarak doktorunuza...
Türkçe sağlık siteleri
İnternet'te haberden sonra en çok ziyaret edilen siteler, sağlık...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gündem | Telekom | Online | Rehber | Yazarlar | Ana Sayfa
Copyright © 2004- Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.