kapat
ON
Gündem
Mobil
Online
Rehber
Yazarlar
Ana Sayfa
SABAH
 
 
Sağlık iksiri teknolojiler
Sağlık iksiri teknolojiler


Herşeyin başı sağlık. Bu gerçeğin farkında olan teknoloji dünyasının fikir babaları ürünlerini buna göre tasarlıyor. İster sanal ister dijital sayısız gelişme hayatımızı kolaylaştırıyor.

Teknolojik ürünler hayatımızı çok farklı alanlarda kolaylaştırıyor. Ancak sayısız gelişmenin kuşkusuz en önemli özelliği bizleri kısa yoldan bilgiye yakınlaştırması. Artık temel tıbbi bilgi için illede kalın ansiklopedi veya konuyla ilgili dergileri takip etmek zorunda değilsiniz.

Dünya üzerinde tıp ile ilgili son gelişmeler sayısız site üzerinde ziyaret etmenizi bekliyor. Ama ben İngilizce bilmiyorum ki demeyin. Konuyla ilgili çok sayıda Türkçe içerikli site de var. Deneyimli doktor desteğinde hazırlanmış sitelerde çok faydalı bilgiler bulunuyor. Özellikle kalp hastalığı gibi ciddi sorunlara yönelik pratik bilgi ve çözümlere de ulaşmak mümkün. "Bukadarı bana yetmez ben biraz daha kişisel bilgilendirme istiyorum" diyorsanız siteler üzerinden doktorlarla sanal sohbet (Chat) yapmanız da mümkün. Uluslararası çalışan hastane doktorlarının bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak için sayfa 3'e mutlaka bakın.

Bilginin yanısıra "tıp dünyasında şöyle bir gezeyim" diyenler için de sanal dünyada mutlaka ziyaret edilmesi gereken Türkçe içerikli tıp ve sağlık danışmanlığı sitelerinin adreslerini toparladık. Sayfa 3'de tüm adresler sizi bekliyor. Sağlık bilgileri şüphesiz yalnızca sanal dünya ile sınırlı değil. Mobil alemde de çok sayıda yeni içerik kullanıma girdi bile. Turkcell'in hazırladığı Shubuo-Bioritm paketi bunlardan biri.

İnsanların günlük fiziksel, zihinsel ve duygusal enerjilerini hesaplayan hizmet kullanıcılara oldukça ilginç bilgi desteği sağlıyor. Tabii diyet konusunu da unutmamak gerekir. Yine Turkcell'in hazırladığı "Diyet-SMS" servisiyle boy, yaş ve kilonuza göre en uygun diyet reçetesi doğrudan cebinize geliyor. Tatlılarla vedalaşın! Cep telefonları kullanım özelliklerinin yanısıra radyasyon yaydığı endişesiyle de sık sık gündeme gelir.
Araştırmacılar konuya açıklık getirmek için binlerce deney yaptı ama sonuç nafile. Hala kesin bir neticeye varılamadı. Konuyla ilgili önemli ayrıntılar ve bilinmesi gereken önemli bilgileri sayfa 4'de topladık. Bu hafta reklam şifresini çözdüğümüz ürünler kervanına monitörleri kattık.
 

ATA ÜNAL
Multimedyanın gerçek tarihi
Geçen hafta tüm dünyada büyük yankı...


TİMUR SIRT
Yemeğinizi kim yapıyor?
Elinizde tuttuğunuz bardağı, yemeğinizi...


ERDEM GÜNAY
Microsoft; "Geçersiz bir işlem yürüttü"
Geçen haftanın en ilginç olayı, kuşkusuz...


İSMAİL HAKKI POLAT
Barbarların istilası
Bugünlerde yeniden gösterime giren...


MURAT YANIKLAR
Yeni girişimci şirketler'in 7 harikası...
Türkiye, özellikle son dönemlerde meydana...


haftanın DVD'leri
BAD BOYS II
WILL Smith ve Martin Lawrence'ın rol...
Yediklerinize Dikkat
TURKCELL'İN SHUBUO servisinde Diyet SMS adı altında bir...
İnternetin en sağlıklı yüzü
İnternet size sağlık sorunlarınızla ilgili olarak doktorunuza...
Türkçe sağlık siteleri
İnternet'te haberden sonra en çok ziyaret edilen siteler, sağlık...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gündem | Telekom | Online | Rehber | Yazarlar | Ana Sayfa
Copyright © 2004- Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.