Sıcak salata
Yağı ısıtıp, bademleri sararıncaya kadar soteleyin ve tavadan alın. Aynı tavaya etleri koyup, yumuşayana kadar karıştırarak pişirin ve kâğıt havlu üzerine çıkartıp süzün. Sos için verilen bütün malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Badem, piliç, kişniş, kırmızı biber, kereviz ve sosu karıştırıp, domates, avakado ve soğanları katın. Marul ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER 3 adet piliç göğüs dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı badem (kabukları soyulmuş, boyuna ince ince kesilmiş) Yarım çorba kaşığı kişniş dövülmüş) 1 adet etli kırmızı biber doğranmış) 2 sap kereviz (ince kıyılmış) 6 adet kiraz domates ikiye bölünmüş) 1 adet avakado (karpuz dilimi kesilmiş) 1 adet soğan (halka doğranmış) 6 yarak marul Sos 1/3 su bardağı mayonez 1/3 su bardağı ekşi krema 2 çorba kaşığı limon suyu
|